RESSENYA: CIMS BORRASCOSOS, EMILY BRONTË

Cims borrascosos
foto coberta Cims borrascosos

RESSENYA: CIMS BORRASCOS

Emily Brontë, publicada el 1847.

Ara en diríem un thriller psicològic complexe. Tot i que se la va titllar de romàntica, és més una història d’un amor malaltís que portarà a la cobdícia, la venjança, l’odi i, en definitiva, a la destrucció.

Escrita per dos narradors, un el Sr. Lockwood, caballer anglès i l’altra, la Nelly Dean, la masovera.

Té lloc al comtat de York, un entorn desolat i inòspit; on es contraposen dos espais, els Cims Borrascos (espai més bast) i la Granja dels Tords (espai elegant). Entre ambos escenaris es percep una violencia latent, des de l’inici de l’obra.

L’obra ens porta a una història on els gelós i l’amor malaltís portat fins a les últimes conseqüències. La vida de la Catherine, una nena capritxosa i histèrica i en Heathcliff, un noi violent, inadaptat, i ressentit, els dos profundament enamorats, toparàn amb les diferències socials i separant-se. Tot i així, la Catherine, casada amb l’Edgar Linton, mai és plenament feliç.

Es un estira i arronsa entre l’amor i l’odi, fins a la mort de la Catherine, al part. Els efectes de la relació entre ella i en Heathcliff, continuen marcant la vida de la generació següent. Una trama complexa, amb personatges i situacions molt treballats.

Leave a Comment

Avisar-me per un nou llibre o esdeveniment

Assegurar-me de no perdre’m res de Sílvia Vilacoba: escriptora de novel·la romàntica en català.